keskiviikko 12. joulukuuta 2007

Höpinää paikanpäältä

[Kommentti: Kirjoittelin tekstin eilisiltana 11.12.]

Olen ilmeisesti saapunut jonkinlaiseen risteykseen. Eilisiltaisen kävelylenkin yhteydessä bongasin kyltin, joka opasti joko Tukholmaan tai Osloseen. Ilmeisesti Osloseen on viitisensataa kilometriä. Hmm… viikonloppureissun paikka :)



Toinen eilen koettu elämys oli ruokakaupan aukioloaika. ICA on muutaman minuutin kävelyn päässä ja se on auki aamusta iltakymmeneen joka päivä! Onpas kyllä hauskaa, kun ei tarvitse kiirehtiä kaupassa käyntiä. Toisaalta ICAsta ei löytynyt nuudeleita, mutta muuten valikoima on kohtuullisen hyvä. Olisi pitänyt ehkä taapertaa tien toisella puolella olevaan Lidliin.

Hauska asia on myös ruoanlaitto pienen pienellä kattilalla ja keittolevyllä. Onnistuin valmistamaan tänään kanalaksaa ulkomuistista. Nyt olisi poikaa poikamiehen keittokirja, jossa keitellään yhdellä pahaisella keittolevyllä ja mikrolla. Kanalaksasta tuli kuitenkin yllättävänkin hyvää ja makoisaa oikeilla mausteilla.

Eilisen lenkkeilyn ohessa huomasin, että nämä naapurit ovat friikahtaneita jouluvaloihin. Niitä kun piisaa jokaisessa ikkunassa vähintään yksi. Yleinen yhdistelmä ikkunassa on kynttelikkö ja jonkinlainen ripustettava valo. On kyllä hienoa, kun ihmiset ovat jaksaneet panostaa valaistukseen. Kauppareissuni kulkee omakotitaloalueen lävitse ja valoja riitti. Pihan valaistus onkin omaa taidetta. On kolmiulotteista hahmoa, joulupukkeja ja perinteisiä valoja puissa.

Tänään sainkin bussikortin ja ihan hyvin bussivuoroja näyttää kulkevan. Busseissa on mukavaa, kun valotaulusta näkee seuraavan pysäkin nimen. Taulun lisäksi seuraavaksi pysäkki myös kuulutetaan aivan kuten junissa.

Kävin tänään myös pikaisesti tutustumassa keskustaan. Keskusta näytti kivalta paikalta. Keskustasta mieleeni tuli Turku. Syytä en osaa selittää. Ehkä kaupungit ovat samanhenkisiä. Västeråsin keskustan kadut ovat tosin huomattavasti kapeammat. Harmi vaan, että kamerani on hieman onneton näin pimeällä, joten kuvat jäävät viikonloppuun. Toivottavasti ehdin valoisalla napsimaan muutaman kuvan.

Tässä vielä kuvakokoelma asuinpaikastani pienten selostusten kera:

Keittiössä on pieni keittonurkkaus, ruokapöytä ja kakluuni. Myös keittiön tapetti on aika hauska.

Makuuhuoneessa on kaksi sänkyä. Aika kivan näköistä on saatu aikaan Hemtex ja Ikea -tuotteilla :)

Kylppäri on niin näköiseni turkoosia ja tummaa puuta. Vielä pisteenä i:n päällä vesisadesuihku. Ihquu!

Eteisnäkymiä. Hauska asetelma ja tunnelmallinen lamppu. Ottaisin tuollaisen heti. Antiikkikauppoihin siis.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hejsan Kajsa! Ihana asunto ja ihana lamppu.
Näkyikös siellä ICA:ssa se jauhelihaskandaali, katsohan päiväykset tarkkaan ;)

Kajsa kirjoitti...

Enpäs ole kyllä huomannut. No jauhelihaa en ole vielä ostanutkaan :) Työkaveri osti kyllä tyytyväisenä jauhelihaa maanantaina.

Tästä on siis kyse: http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/58498.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Ihana asumus, ja jouluinenkin vielä :) Meinasin huomauttaa tuosta samasta jauheliha-asiasta, mutta Tiinappi ehti ensin.

Anonyymi kirjoitti...

iHej!

Kul att läsa din blogg! Vi är glada att ha dig här och hoppas du ska trivas!

Ha det gott!

//Therese