perjantai 4. tammikuuta 2008

Lisää käsitöitä / More knittings

Tilauksesta valmistettu Cobblestone-villapaita. Tämäkin osoittautui helppotekoiseksi, noh siltä se näytti kuvissakin. Haastavinta työssä oli englanninkielinen ohje, mutta nyt on enkkukin korkattu ja eihän se ollu läheskään niin vaikeaa kuin mitä olin ajatellut. Kiitos Marjutin sanastolle.

Now, the Cobblestone sweater (men's sweater) is ready. It was easy to knit as you can see from the picture. The challengin part was the instructions in English, but now been there and done that. It wasn't that hard. Thanks to Marjut's glossary.

Lanka osoittautui jokseenkin alkuperäistä lankaa paksummaksi, joten matikan ja hyvien arvausten kautta paita valmistui. Lankana käytin ruskeaa Bergère de Francen Alaska-lankaa.

The yarn was a bit thicker than the one mentioned in the instructions. But I did it with the math and the common sense. I used brown Alaska yarn from Bergère de France.


Huomaattehan, että paidassa ei ole yhtään saumaa. Hihojen ja vartalon istuttaminen olikin haasteellisiin osuus, mutta loistavalla päättelyllä ja maalaisjärjellä sain tolkkua ohjeesta. Tein ohjeen mukaan loppukavennukset ja pääaukosta tuli lapsen pään kokoinen.

And the sweater doesn't have any seam. To fit the sleaves and the body was the most challenging part, but with my marvellous logic I finally did it. I also made decreases as instructed and hahah, the neckline was too small.


Lopputuloksena oli "rintakehästä hieman kiristävä ja hieman liian lyhyet hihat" -paita. Onneksi ystävämme kastelu auttoi asiaan tällä kertaa. Tosiaan kireyttä ja lyhyyttä oli vain vajaan sentin verran. Nyt paita on päässyt omistajansa käyttöön ja mukavalta se ilmeisesti vaikuttaa.

The result was a sweater which was small on the chest and the sleaves a bit too short. I damped the sweater and streched a little bit. Now it's just fine and hopefully the owner likes it :D

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee, sait sen valmiiksi! Malli on tosi kaunis. Ja mikä ihanan suklainen väri!