tiistai 11. joulukuuta 2007

Terveiset Västeråsista

Olen siirtynyt myös fyysisesti sveamamman hoiteisiin. Matka lähti liikenteeseen hyvin maanantaista huolimatta. Jonotin kiltisti puolisen tuntia check-iniin. Vihdoin selvittyäni tiskille katsoin kelloa ja huomasin, että ehdin juuri ja juuri. Check-inin virkailija kertoi minulla olevan 25 kiloa ylimääräistä tavaraa mukana. Tietenkin olin varautunut maksamaan ylimääräisistä kiloista, mutta ajattelin asian hoituvan check-inin yhteydessä. Näin asia ei kuitenkaan ole. Siirryin SAS:n toiselle tiskille maksamaan laskuani ja lunastamaan lippujani. Tällä tiskillä ei toiminutkaan kortilla maksaminen, vaan minun piti nostaa käteistä. Onneksi automaatti oli käytävän toisella puolella. Tähän toimitukseen meni noin 15 minuuttia.

Ajattelin, että kohta minua kuulutettaisiin nimeltä ja edessä olisi vielä kaikkien rakastama turvatarkastus. Otin saamastani vinkistä vaarin ja suunnistin lomalentojen turvatarkastukseen. Selvisin operaatiosta alle viidessä minuutissa. Tämän jälkeen katsoin boarding passiani ja huomasin portin olevan 16. Katsottuani ylös huomasin seisovani portin 31 kohdalla. Eikun jalkaa toisen eteen vikkelämmin ja vikkelämmin. Tässä vaiheessa olisin ollut jo auttamattomasti myöhässä, jos kone ei olisi ollut myöhässä 20 minuuttia. Portille päästyäni huomasin, että koneeseen ei pääse vielä. Kiva, kun virkailijat eivät maininneet asiasta minulle.

Ehdin siis koneeseen ei huolia. Lento meni hyvin laskeutumiseen asti. Koneen jarruttaessa tajun lähtö oli todellakin lähellä. Nimittäin koneen jarrut kirskuivat kuten tuhannella liidulla olisi kirskutettu liitutaulua. Yäääkk!

Arlandassa odottelin puolisentoista tuntia lentokenttäbussia ja pääsin mukavasti perille Västeråsiin. Bussissa ei todellakaan ollut jalkatilaa mainittavasti. Melkein jalat mahtuivat kunnolla. Västeråsissa pääsin suoraan työpaikalle, joka on mukavan oloinen toimisto.

Iltasella suuntasimme Hem till Gårdeniin. Huoneeni on oikein hieno, mutta sisälämpötila on noin 26 asteen paikkeilla. Melkoisen kuuma siis. Yritän saada emäntää kiinni ja kysyä lämmityksestä. Toinen ongelma ilmeni nettiyhteyden kanssa. Hem till Gärdenin nettisivuilla oli vain maininta nettiyhteydestä ja tottakai ajattelin perinteistä piuhaa. Eilen ilmeni, että talossa on wlan-yhteys. Yritin eilen illalla saada yhteyttä, mutta tuloksetta. Olen siis ilman nettiä toistaiseksi ja blogini päivittäminen voi olla hieman hankalaa. Nyt olen töissä ja meillä on taukoa palavereistamme, joten tässä välissä ehdin hieman kirjoittella. Kuvien lataaminen on hieman hankalaa myös. No toivottavasti saan netin toimimaan piakoin. Viimeistään joulun jälkeen tuon oman koneeni, joten sen pitäisi ratkaista ongelma viimeistään. Siihen asti kirjoittelen tekstit varmaan kotosalla ja latailen sen aamulla nettiin.

0 kommenttia: