sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Tanssiva jooga / Dancing yoga

Kuten aiemmista viesteistä voit lukea, hankin Friskis&Svettiksen jumppakortin. Viime viikolla tutustuin jooga- ja tanssituntiin. Pidin joogasta, joka on ilmeisesti paikan oma joogamuoto (ainakin osittain). Jooga on saanut vaikutteita itämaisesta Ki:stä ja mielestäni tunti sisälsi samanlaisia liikkeitä kuin ashtanga joogassa. Aluksi rentoudutaan, jonka jälkeen alkaa varsinainen jooga-osuus. Liikkeet eivät ole monimutkaisia. Liikkeet parantavat liikkuvuutta ja ovat venyttäviä. Muistuttaa hyvin paljon Les Millsin Body Balancea.

As you can read from the previous postings, I got a card to Friskis&Svettis. I went to yoga and dancing classes last week. I liked yoga, which is created by Friskis&Svettis, I think. Yoga is based on Qi and I think the class contained same postures than ashtanga yoga has. First, we relaxed for a while and after that had an actual yoga. Postures aren't tricky. Basically, postures improves your mobility and stretch muscles. I think, yoga is very similar with Body Balance of Les Mills.


Perjantainen tanssitunti olikin mielenkiintoinen kokemus. Tuntikuvauksessa mainitaan, että tunnilla on erilaisia tanssia. Ajattelin, että eri tunneilla paneudutaan eri tansseihin, kuten bailatinossa. Mutta, ei kuulkaa, kuvauksessahan sanotaan erilaisia tansseja tunnilla. Tunnilla soi ruotsalaisesta humppaa, salsaa, Ricky Martinia ja teknoa. Tunnistin Dannynkin levyttämän Amarilloon-biisin. Tämän lisäksi kuviot eivät perustuneet oikeastaan mihinkään. Alkuhämmennyksestä selvittyä, tunti oli oikein hauska. Kokeilen tätäkin uudelleen. Jos mielii tunnille, pelipaikalla kannattaa olla ajoissa. Nettivaraus ei ole käytössä tämän tunnin kohdalla, joten homma toimii jonotusperiaatteella. Oli hieman ruuhkaa, kun noin 150 ihmistä jonottaa tunnille, jonne mahtuu 100 ensimmäistä. Olin 98. tanssija :)

I went to dancing on Friday evening and it was quite interesting experience. It's mentioned in the class description that class contains different dance forms. I thought that different classes contains different dances. But, hahah you wish, the same class contained several different dance forms. Class contained swedish folk dance, salsa, Ricky Martin and techno. I recognized the song called Amarillo that finnish artist Danny has recorded too. Besides this, the steps didn't based on any existing dance steps. After I survived confusion, the class very fun. I'll do it again. If you want to participate, be on time. The internet booking doesn't apply on this class, so you have to stand on a queue. If you are lucky you're one out of hundred person who can participate. There was like 150 persons and I was 98th dancer :)

Ja saunahan oli oma kokemuksensa erikseen. Lämmintä oli noin 50 astetta, mutta löylyä ei saanut heittää. Sinnehän jäätyy. Sitten kanssasisaret söivät appelsiineja saunassa. Oli melko appelsiiniset aromit. Jossain vaiheessa päätin, että nyt on värjötelty tarpeeksi kauan. Totesin ponnekkaasti, että täällä jäätyy ja viskoin vettä kiukaalle. Tästä pääsimmekin keskusteluun, että olet varmaankin Suomesta. Aika tehokkaasti tyhjensin saunan.

Oh, and sauna was quite experience by itself. There was about +50 degrees, but I wasn't allowed to throw any water. Oh, it was so cold! Others ate oranges in sauna, ouh, nice aromas. At some point, I decided that it's too cold. I pointed out that it's freaking cold and threw water on the hot rocks. And then started a conversation that you must be finn etc. Btw, I emptied sauna vary fast ;D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kajsa, kävin Vaasassa vähän aikaa kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvilla Qigong ("tsiikung") tunneilla, että sielläkin oli se sama Qi/Ki. Ystävämme elämänvoima Qi kummittelee myös mm. ubiqinon-luontaistuotteen nimessä. Tunnit oli ihan ok, ite kyllä tykkään joogasta enemmän.

Kajsa kirjoitti...

Joo tossa nyt se ei näy kovasti(?). Tuolla kyllä joogaillaan suurin osa tunnista. Trendin mukaisesti jotain hömppää pitää olla mukana :D

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen käynyt joskus Kingkong-tunneilla :) Qin voi muuten blokata pahasti, jos ei asettele huonekalujaan Feng Shuin mukaisesti...